Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Joi, 6 mai 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Cea mai calda luna aprilie din ultimii 130 de ani

Cea mai calda luna aprilie din ultimii 130 de ani

Aprilie 2010 a fost luna aprilie cea mai calda inregistrata vreodata pe planeta, cu o temperatura medie de 14,5 grade Celsius, a anuntat ieri Organizatia Meteorologica Mondiala (OMM), care monitorizeaza astfel de date din 1880. "Temperatura medie combinata a suprafetei terestre si a oceanelor in aprilie a fost cea mai ridicata pentru o luna aprilie, cu un record de 14,5 grade Celsius", a explicat OMM intr-un comunicat citat de Agerpres.

Cifra depaseste cu mult cele 13,7 grade Celsius inregistrate in medie in lunile aprilie din secolul al XX-lea. Conform organizatiei internationale cu sediul la Geneva, fenomenul El Nino reprezinta principala explicatie pentru acest record de caldura, relateaza Agerpres.
 
El Nino, care se caracterizeaza prin temperaturi superioare celor normale ale apelor de suprafata din zonele centrale si orientale al Pacificului tropical, a reaparut in iunie 2009. In aprilie, planeta a inregistrat diferente mari de temperatura fata de cele obisnuite in Canada, Alaska, estul Statelor Unite, Australia, Asia de Sud, Africa de nord si nordul Rusiei, potrivit OMM.
19 mai 2010, Sursa: Ziarul de Iasi
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.