Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Joi, 6 mai 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Aurora Bell, ANM: Cod rosu pentru aviatie in Romania

Aurora Bell, ANM: Cod rosu pentru aviatie in Romania

De astazi dimineata, incepand cu ora 9.00, avioanele ar putea ramane la sol, deoarece autoritatile vor decreta cod rosu pentru aviatie. Motivul pentru care a fost luata aceasta decizie este un nou nor de cenusa vulcanica ce va acoperii cerul Romaniei, a anuntat Aurora Bell, director executiv stiintific meteorologie operationala AMN, de la comitetul de urgenta organizat la Ministerul Mediului.

"Ministerul Mediului si Padurilor a primit date de ultima ora privind evolutia norului de cenusa produs de eruptia vulcanului activ de sub ghetarul Eyjafjallajokull din sudul Islandei. MET Office a actualizat hartile privind evolutia norului de cenusa vulcanica, din care rezulta ca, incepand cu data de 21 aprilie, ora 9.00, Romania poate intra din nou sub incidenta codului rosu pentru aviatie",
informeaza un comunicat al Ministerului Mediului.

Potrivit specialistilor, sanatatea populatiei nu va fi pusa in pericol. Un alt nor de cenusa a ajuns azi deasupra Marii Britanii, au anuntat autoritatile aeronautice britanice, iar maine acesta va ajunge si pe teritoriul tarii noastre.

Avand in vedere curentii de aer si traiectoriile acestora la altitudini mai mici de 2.000 de metri, in urmatoarele 24 de ore "este exclusa posibilitatea depasirii concentratiilor maxim admise de substante poluante pe teritoriul Romaniei".

Dupa cinci zile de haos pentru milioane de pasageri din cauza norului de cenusa emis de vulcanul islandez, taficul a fost reluat treptat marti in Europa. In total au fost acordate permisiuni de zbor pentru 14.000 de curse, in spatiul aerian european, Potrivit Eurocontrol, acest lucru reprezinta aproximativ jumatate din traficul prevazut.

In Europa, intr-o zi de marti normala, sunt programate intre 27.000 si 28.000 de zboruri.

Mai multe detalii: www.adevarul.ro
21 aprilie 2010, Sursa: Adevarul
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.