Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Vineri, 7 mai 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Al doilea nor de cenusa ameninta Romania

Al doilea nor de cenusa ameninta Romania

Potrivit meteorologilor, din cauza curentilor de aer care-si schimba sensul de circulatie si viteza, norul s-ar putea reintoarce totusi, pe la granita vestica, in aceasta dimineata in jurul orei 9.00, ceea ce ar putea aduce un nou cod rosu in aviatie.

Norul de cenusa a parasit Romania, anunta reprezentantii Ministerului Mediului, dar un altul se apropie amenintator, astfel ca autoritatile ar putea impune din nou Cod Rosu in aviatie. In ceea ce priveste cantitatea particulelor de cenusa din atmosfera, specialistii spun ca aceasta s-a diminuat.

"Centrul de Prognoza a evolutiei norului de cenusa vulcanica de la Londra ne-a transmis recent date de ultima ora privind evolutia norului in Europa. Si conform acestor materiale apreciem ca maine dimineata, in jurul orei 9.00, s-ar putea ca Romania sa intre din nou sub incidenta codului rosu pentru aviatie", a spus Aurora Bell.

"Potrivit prognozei de la Centrul international de avertizare pentru aviatie, privind cenusa vulcanica (London Volcanic Ash Advisory), norul va fi in afara Romaniei pana la sfarsitul zilei de maine, 21 aprilie, ora 21:00, cand va fi la vest de tara noastra. In urmatoarele doua zile, circulatia aerului nu va favoriza deplasarea norului inspre Romania", a spus secretarul de stat pentru mediu din Ministerul Mediului si Padurilor, Mircea Ioan Cotosman, in cadrul unei declaratii de presa la Centrul Operativ pentru Situatii de Urgenta.
21 aprilie 2010, Sursa: Ziarul de Iasi
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.