Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Marti, 3 august 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Fenomen straniu pe cerul Bacaului

Fenomen straniu pe cerul Bacaului

Fenomen straniu pe cerul Bacaului


Mai multi localnici au fotografiat o formatiune de nori ce seamana cu o tornada, desi in zona nu s-au semnalat turbulente atmosferice.

Nori cu forme neobisnuite au fost observati, zilele trecute, pe cerul Bacaului. Unul dintre martorii acestui fenomen rar este Gheorghe Romedea, un inginer din localitate, care a si fotografiat formatiunea in amurg, de la fereastra apartamentului sau, situat la etajul IX, inspre dealurile de la marginea vestica a orasului. Aparitia seamana cu o tornada, desi in zona respectiva nu au fost semnalate turbulente atmosferice.

Reprezentantii de la Serviciul Regional de Prognoza a Vremii Bacau nu au putut explica fenomenul, dar au confirmat ca este unul neobisnuit. "Potrivit telegramei meteo primite de la statia aflata in zona Aeroportului Bacau, la acea ora nu se inregistrau fenomene meteo. Vantul batea cu unu pana la doi metri pe secunda", a declarat Gheorghe Canache, seful Serviciului.

Meteorologul crede ca fotografia ar putea fi trucata. "Norii existenti, altocumulus si cirrus, se gaseau la altitudini de peste 2.500, respectiv peste 6.000 de metri. Sincer sa fiu, nu am mai vazut asa ceva si nu am o explicatie. Fotografia este spectaculoasa, dar la fel de bine ar putea fi si un fals", a precizat Canache.

Barbatul care a sesizat fenomenul respinge acuzatiile specialistului. "Nu am timp sa compun imagini pe calculator. Am facut mai multe imagini. Norii ar putea fi si rezultatul trecerii unui avion prin zona, care sa fi provocat o turbulenta", a replicat Gheorghe Romedea.

Scepticismul meteorologului in privinta autenticitatii imaginilor este inlaturat de alti martori, care au facut si ei fotografii.

Un alt bacauan s-a ajutat de camera video ca sa imortalizeze norii. "Am filmat acel nor de pe cer. Am o caseta cu vreo 15 minute si poze digitale, pe care le pot pune la dispozitia oricui", a spus Cristina Ravariu, din Hemeiusi, localitate situata la nord-vest de Bacau.

Sursa: Evenimentul Zilei, 18 octombrie 2006

18 octombrie 2006
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.