Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Miercuri, 27 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / "Niciun avion nu poate parasi, deocamdata, aeroportul Otopeni"

"Niciun avion nu poate parasi, deocamdata, aeroportul Otopeni"

Chiar daca spatiul aerian al tarii noastre a fost partial redeschis, de pe Aeroportul International "Henri Coanda" nu va decola, inca, nicio cursa, dupa cum a declarat, pentru editia online a cotidianului Adevarul, directorul de comunicare al aerogarii din Capitala, Valentin Iordache.

La aceasta ora sunt anulate 159 de curse, din totalul de 230 cate erau programate sa decoleze de pe "Otopeni". "Acest lucru nu inseamna ca restul avioanelor vor putea sa efectueze cursele pe care le au in grafic. Am avut o discutie cu toti operatorii aerieni si asteptam decizia acestora cu privire la modul in care vor dori sa gestioneze deschiderea partiala a spatiului aerian al tarii noastre", a precizat Valentin Iordache.

Directorul de comunicare al aeroportului "Henri Coanda" a mai adaugat faptul ca, pana la aceasta ora, nicio aeronava nu poate parasi aerogara. "Asteptam un document oficial de la Romatsa. Acest act oficial, numit NOTHAM, care se refera la spatiul aerian, ne va informa daca se va putea sau nu opera in cursul zilei de azi. Dupa ce vom primi documentul, vom trimite companiilor decizia. in functie de aceasta, fiecare operator aerian va decide daca va efectua sau nu curse", a explicat Valentin Iordache pentru Adevarul.

Iordache a precizat ca, pentru a se efectua o cursa aeriana, aceasta trebuie sa aiba culoarul de zbor operabil, adica sa fie ridicata restrictia de zbor atat pe aeroportul de decolare cat si pe cel de destinatie. "Deciziile vor fi luate numai de operatorii aerieni, iar ei trebuie sa ne aduca la cunostiinta cat mai repede acest lucru, pentru ca si noi sa putem anunta pasagerii", a incheiat directorul de comunicare al aeroportului "Henri Coanda".

Conform site-ului oficial al Aeroportului International "Henri Coanda", la ora actuala 71 de curse ar putea fi operabile, insa acest lucru nu inseamna ca avioanele vor decola deoarece companiile aeriene din fiecare tara urmeaza sa decida daca aeronavele vor putea sa se ridice de la sol, in functie de conditiile meteo si de deplasarea formatiunii noroase a stratului de cenusa.

Conform datelor neoficiale, primul zbor care ar putea decola de pe Aeroportul International "Henri Coanda" ar putea fi cursa Bucuresti-Riga, care are programata plecarea la ora 15.00. La ora 15.05 ar trebui sa decoleze aeronava care va face legatura dintre Bucuresti si Venetia, iar la 16.10 este programata sa plece aeronava de Viena.

Un comunicat postat pe site-ul Aeroportului International "Henri Coanda" anunta ca, incepand de sambata, 17 aprilie, si pana luni, 19 aprilie, la ora 15.00, toate zborurile programate pe Aeroportul International "Henri Coanda" Bucuresti si pe Aeroportul International Bucuresti "Baneasa-Aurel Vlaicu" sunt anulate.

Mai multe detalii: www.adevarul.ro
19 aprilie 2010, Sursa: Adevarul
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.