Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Sambata, 8 mai 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / "Am simtit respiratia fiarei. Nu am fi avut nicio sansa sa traim"

"Am simtit respiratia fiarei. Nu am fi avut nicio sansa sa traim"

Un reporter britanic a urcat pe vulcanul Eyjafjallajokull din Islanda chiar inainte ca acesta sa erupa si sa blocheze traficul aerian in toata Europa. Nu ar fi avut nicio sansa de supravietuire daca vulcanul ar fi erupt atunci.

Henry Porter s-a dus noaptea, cu un jeep, intr-un canion langa munte in incercarea de a auzi ce se intampla in interiorul vulcanului. "Am simtit repiratia fiarei si am auzit framantarea vulcanului", spune reporterul, care descrie cum la cateva sute de metri deasupra lui, micile explozii vulcanice aruncau in aer mingi de foc care luminau cerul cu un rosu aprins.

Jurnalistul l-a intrebat pe unul dintre cei trei insotitori cu care urcase pe munte ce ar face in cazul unei eruptii de proportii foarte mari. "A inceput sa calculeze distanta pana la drum, viteza maxima pe care o atingea masina lui, viteza lavei si a spus ca nu am scapa. Singura noastra sansa ar fi fost sa urcam in continuare pe munte poate asa scapam de valul de pietre, lava, gheata si noroi. Dar nu am scapa nici asa de cenusa vulcanica ca sa nu mai zic de caldura degajata".

Henry Porter povesteste ca la o saptamana dupa ce a plecat, drumul pe care a stat atunci nu mai exista pentru ca a fost distrus de un ghetar topit dupa eruptie. Ceea ce fusese o atractie turistica a devenit un peisaj apocaliptic, explica reporterul care aplecat chiar inainte de marea eruptie.
 
Mai multe detalii: www.adevarul.ro
18 aprilie 2010, Sursa: Adevarul
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.