Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Miercuri, 27 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Norul de cenusa produs de eruptia unui vulcan in Islanda nu va afecta direct Romania

Norul de cenusa produs de eruptia unui vulcan in Islanda nu va afecta direct Romania

Administratia Nationala de Meteorologie a informat in aceasta dimineata Ministerul Mediului si Padurilor in legatura cu eruptia vulcanului activ de sub ghetarul Eyjafjallajokull din sudul Islandei, care a erupt pentru a doua oara miercuri 15.04.2009, la numai doua zile dupa ce isi incetase activitatea inceputa luna trecuta.

Astfel, din estimarile Administratiei Nationale de Meteorologie precum si ale Centrului International de Avertizare pentru aviatie, privind cenusa vulcanica – Volcanic Ash Advisary – (VAAC), rezulta ca norul de cenusa produs de eruptia vulcanica nu va afecta direct Romania dar se va apropia de Nord-Vestul teritoriului in cursul zilei de 17.04.2010.

In consecinta, Agentiile pentru Protectia Mediului din Bihor, Maramures, Satu Mare si Suceava vor monitoriza permanent calitatea aerului si eventualele concentratii de pulberi totale in suspensie precum si fractiunea PM10 (pulberi in suspensie cu diametru mai mic de 10 microni), atat cu metode automate cat si cu metode manuale.
18 aprilie 2010, Sursa: Ministerul Mediului si Padurilor
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.