Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Miercuri, 14 aprilie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Cod portocaliu de inundatii, dupa Pasti

Cod portocaliu de inundatii, dupa Pasti

Hidrologii prognozeaza debite foarte mari pe Dunare in a doua jumatate a lunii aprilie.

Dunarea va avea un debit de circa 12.700 de metri cubi pe secunda in a doua jumatate a lunii aprilie, potrivit reprezentantilor Institutului National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA). Aceasta inseamna cod galben si portocaliu de inundatii in zonele riverane fluviului.

"In a doua jumatate a lunii aprilie Dunarea va ajunge din nou la cote importante. Ne asteptam sa avem debite de 12.700 de metri cubi pe secunda, ce echivaleaza cu depasirea certa a cotelor de atentie, daca nu chiar si a celor de inundatii. Aceasta inseamna cod galben sau chiar cod portocaliu", a prrecizat Petre Stanciu, directorul INHGA.

Potrivit prognozei hidrologice pe lunga durata prezentata ieri, in luna urmatoare ne vom mai confrunta cu inundatii, problemele cele mai mari fiind insa pe Dunare.

Viituri rapide ar putea aparea in aprilie, dar si in mai, pe râurile mici din zonele de deal si de munte, din partea de sud si de vest a tarii. Viiturile vor fi provocate de cantitatea de precipitatii combinata cu topirea zapezilor.

In februarie-martie, in perioada in care judetele riverane Dunarii s-au aflat sub avertizari cod galben si chiar cod portocaliu, debitul fluviului a ajuns la un maxim de circa 12.000 de metri cubi pe secunda.
23 martie 2010, Sursa: Adevarul
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.