Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Miercuri, 20 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Ninsorile si viscolul au blocat traficul pe mai multe drumuri

Ninsorile si viscolul au blocat traficul pe mai multe drumuri

Iarna si viscolul persista in jumatatea de sud a Romaniei. Codul galben de ninsori viscolite si vant ramane valabil pentru 20 de judete, pana astazi la ora 20.00.

UPDATE 9.30 Pe drumurile nationale se circula anevoios in sudul tarii, iar trei dintre acestea au fost blocate:
DN 51A, judetul teleorman, intre localitatile Zimnicea si Piatra
DN 56E, judetul Teleorman, intre localitatile Piatra si Rosiorii de Vede
DN 56A, judetul Teleorman, intre localitatile Rosiorii de Vede si Turnu Magurele.

Traficul a fost  intrerupt pe DN23 B, in judetul Vrancea, in zona Maicanesti-Cioranesti intre kilometri 14-15 din cauza viscolului.

Mai multe drumuri judetene au fost inchise, joi-dimineata, din cauza viscolului si a caderilor de zapada. Acestea sunt:
DJ 561 - Podari - Segarcea - Carna
DJ 604 - Leu - Amarastii de jos
DJ 561 B - Segarcea - Valea Stanciului
DC - Radomir - Ciocanesti
DC - Caraula - Plenita
DJ 552 - Terpezita - Caraula - Cetate
DJ 561 A - Plenita - Oprisor - limita judetul Mehedinti
DJ 652 A - Carcea
DJ 561 D - Giubega - Bailesti - Rast
DJ 552 A - Boureni - Perisor
DJ 561 G - Bailesti - Galicea Mare
DJ 552 B - Verbita - Plenita
DJ 561 D - Plenita - Orodel - Corlate
DJ 553 - Calafat - Ciupercenii Vechi
DJ 561 A - Giurgita - Bailesti - Motatei


In ceea ce priveste traficul feroviar, din cauza ninsorii viscolite, garniturile care au ca statie finala Gara de Nord pot inregistra intarzieri de maximum 30 de minute la destinatie, anunta reprezentantii CFR.

In prezent, nu exista linii inchise, dar viteza trenurilor, care circula pe raza judetelor afectate de vremea nefavorabila, a fost adaptata la conditiile meteo de ninsori si vant.

CFR recomanda publicului calator ca inainte de efectuarea calatoriei sa solicite informatii despre intarzierile produse in traficul feroviar la statiile si agentiile CFR din Bucuresti si din tara, sau la telefon 021/9521.

Meteorologii au emis o atentionare cod galben de ninsori viscolite si vant pentru  20  judete din sudul tarii. Atentionarea este valabila in intervalul 10 martie, ora 22 - 11 martie, ora 20.

Traficul rutier este blocat pe 17  drumuri judetene si comunale din Dolj din cauza zapezii care a ajuns la aproape doi metri. Mai multe masini au ramas blocate in nameti.

"Au fost trase din nameti mai multe masini. Ocupantii autoturismelor, in jur de 25 de persoane, au fost dusi la sediile primariilor din apropriere sau la rude. Am reusit deblocarea a doua ambulante si 14 autoturisme”,
a precizat Eugen Geogescu.

Si in municipiul Sibiu, vantul puternic a smuls acoperisul unui bloc si l-a aruncat peste trei masini.Vantul a suflat cu aproape 100 de km/h.

In judetul Teleorman, sunt blocate DN 51 A, Zimnicea - Piatra; DN 65 A, Turnu Magurele - Rosiorii de Vede; DN 65 E, Piatra - Furculesti - Rosiorii de Vede.  Drumurile judetene cu circulatie ingreunata: DJ 504, tronsonul Alexandria - Laceni, si DJ 601 F, Vedea - Dulceanca. Vantul a batut cu peste 60 km pe ora.

In intervalul mentionat in sudul Banatului, Oltenia, Muntenia, Dobrogea, sudul Moldovei si in zona Carpatilor Meridionali si Carpatilor de Curbura va ninge, vantul va avea intensificari viscolind temporar ninsoarea si se va depune strat nou de zapada.

In Dobrogea precipitatiile vor fi si sub forma de lapovita sau ploaie si vor fi conditii de polei.

In sud-vestul si sudul tarii vor fi intensificari ale vantului incepand chiar din orele amiezei, cu viteze ce vor depasi, la rafala, 60-65 km/h. Pana sambata se mentine si codul portocaliu pe Dunare, anunta hidrologii.
 
Mai multe detalii: www.adevarul.ro
11 martie 2010, Sursa: Adevarul
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.