Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Duminica, 17 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Temperaturile mari au topit serbarile de la Piatra Neamt

Temperaturile mari au topit serbarile de la Piatra Neamt

In schimb, organizatorii festivalului "Piatra pe zapada" s-au ales ieri cu doua satisfactii: partie cu certificat european si audienta crescuta din partea pietrenilor.

Prima zi a serbarilor a inceput cu temperaturi ridicate care au dat emotii schiorilor ce s-au aventurat pe partie, unde au gasit zapada alternata cu pamant. "Zapada e cam moale si nu stiu daca am curajul sa ma dau cu schiurile. Azi mai merge, dar deja de maine cred ca ne luam adio. Sper ca anul viitor sa organizeze festivalul mai devreme", a spus dezamagit Cornel Postolache, schior amator.

Daca in saptamanile trecute partia a fost batucita numai de amatorii sportului alb, in acest weekend numarul curiosilor si al petrecaretilor a depasit asteptarile organizatorilor. "Am auzit ca se face festivalul si ca mai vine si doamna Udrea aici, asa ca am venit si noi. Vrem sa vedem cum e. La cat a fost de cald, era pacat sa nu iesim din casa", ne-a declarat pietreanca Elena Atudorei.

Planuri de noi partii

Desi partia din Piatra Neamt a fost inaugurata oficial in urma cu doi ani, abia ieri Elena Udrea, ministrul Turismului, a adus certificatul de omologare dupa standarde europene, primul de acest gen oferit pentru o partie din Romania. incurajati de aprecieri, edilii locali au promis ca vor amenaja in viitor si o partie pentru incepatori, dar si una pentru profesionisti, cu un grad de dificultate mai mare decat cel existent acum pe Cozla, considerat a fi pentru pentru avansati. Pana la conturarea promisiunilor, pietrenii si-ar dori mai multe grupuri sanitare.

"De la inceputul anului am fost de multe ori pe partie, dar am cam ramas fara bani. Nu sunt preturi exorbitante, insa mi-as dori sa mai scada putin pentru ca nici salariile noastre nu sunt de ministri. As mai vrea sa fie amenajate mai multe grupuri sanitare pentru ca pe toaleta ecologica e un afis pe care scrie ca e defecta", spune pietreanca Ramona Macovei. De exemplu, pentru zece ture cu telescaunul, pretul este de 50 lei.

Daca in ziua de debut a festivalului zapada a mai rezistat cat de cat pe partie, prognoza meteo pentru acest final de saptamana nu este deloc imbucuratoare pentru cei care au visat la cateva ore de miscare pe schiuri. "Temperatura maxima va fi de la 4 la 11 grade Celsius, iar temperatura minima de la minus 1 la 3 grade Celsius", se precizeaza in prognoza pentru Moldova avizata de sefa Serviciului Regional de Prognoza a Vremii Bacau, Diana-Corina Bostan.
 
Mai multe detalii: www.adevarul.ro
22 februarie 2010, Sursa: Adevarul
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.