Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Duminica, 17 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Incalzirea globala, un mit cu picioare scurte

Incalzirea globala, un mit cu picioare scurte

Climatologii britanici recunosc ca datele despre producerea schimbarilor climatice nu au fost niciodata demonstrate stiintific. Doctrina conform careia planeta se supraincalzeste din cauza activitatilor industriale practicate de om isi pierde din credibilitate pe zi ce trece.

Miliarde de euro au fost cheltuite in numele unei planete mai "verzi" si in cadrul contestatelor tranzactii cu certificate de carbon, prin care companiile platesc pentru a li se permite emiterea unor cantitati enorme de noxe poluante.

Cantitati uriase de combustibil au fost folosite pentru avioanele care au transportat cercetatori, politicieni si ecologisti la conferinte internationale referitoare la apocalipsa determinata de incalzirea globala. S-ar parea ca toate aceste actiuni fac parte dintr-o mare sarada, potrivit publicatiei britanice "The Daily Mail".

Climatologul Phil Jones, aflat in centrul unui scandal referitor la acuratetea datelor privind incalzirea globala, a recunoscut ca dupa 1995 nu s-au inregistrat cresteri semnificative ale temperaturii si ca se poate ca vremea sa fi fost mai calda in Evul Mediu.

Expertul implicat in scandalul supranumit "Climategate" recunoaste ca are probleme cu actualizarea informatiilor. Colegii profesorului Phil Jones spun ca acesta a refuzat sa dea curs cererilor formulate in baza legii privind accesul la informatiile de interes public, din cauza ca nu are studii relevante.

Temperaturi mult mai mari in Evul Mediu

Intr-un interviu acordat BBC, Jones a recunoscut ca este adevarat ce spun colegii lui, in sensul ca nu are aptitudini organizatorice, precizand ca pe biroul sau sunt mii de studii pe care nu le poate analiza corespunzator. Datele detinute de profesor sunt considerate cruciale pentru sustinerea teoriei incalzirii globale.

In plus, profesorul Phil Jones admite ca este posibil ca temperatura Terrei sa fi fost mult mai ridicata in Evul Mediu decat acum, sugerand ca fenomenul incalzirii globale ar putea sa nu fie rezultatul actiunilor umane. Potrivit lui Jones, in ultimii 15 ani nu au existat date precise care sa ateste o incalzire la scara planetara.

Influenta factorilor externi

Reprezentantii Comitetului Interguvernamental pentru Schimbari Climatice au admis faptul ca studiile referitoare la incalzirea planetei pe care le-au publicat ar putea avea si concluzii incerte din cauza factorilor externi care afecteaza masuratorile efectuate in statiile meteo.
 
Mai multe detalii: www.adevarul.ro
16 februarie 2010, Sursa: Adevarul
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.