Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Duminica, 17 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Vreme inchisa

Vreme inchisa

In tara, vremea va fi inchisa. Vor cadea precipitatii in toate regiunile, pe arii mai extinse in cele estice. In zonele montane si in nordul Moldovei acestea vor fi mai ales sub forma de lapovita si ninsoare, iar in restul zonelor vor predomina ploile.

Cantitatile de apa vor depasi 20 l/mp local in Muntenia, in special in partea de nord a regiunii si pe arii restranse in Moldova, iar in Carpatii Meridionali si Orientali se vor cumula izolat peste 30 ... 35 l/mp. Vantul va mai prezenta intensificari in estul si in sud-estul teritoriului, precum si la munte.

In Bucuresti vremea se inrautateste. Mai intai ninge, iar dimineata cad lapovita si ploaie. Temporar va ploua, iar vantul se mai potoleste abia dupa amiaza. La amiaza mercurul din termometre ajunge la 5...6 grade. Presiunea atmosferica, desi nu foarte coborata fata de cea de referinta, are o tendinta accentuata de scadere de la 752 mm coloana de mercur.

La munte avem parte de vreme inchisa cu precipitatii mai ales sub forma de lapovita si de ninsoare. Acestea sunt mai insistente in Carpatii Meridionali si in Orientali, unde se pot aduna peste 30...35 l/mp. Vantul scade in intensitate iar temperatura aerului creste usor. La Predeal si Paltinis sunt 2 grade la pranz iar la Sinaia cota cu un singur grad mai putin, la fel ca si pe Semenic. La Stana de Vale maxima urca pana la 4 grade in timp ce la Varful Toaca abia ajunge pana la minus 4 grade.

Temperaturile maxime se vor incadra intre 0 si 10 grade, posibil mai ridicate pe litoral. Temperaturile minime se vor incadra intre -7 si 3 grade.
11 februarie 2010, Sursa: Administratia Nationala de Meteorologie
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.