Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Luni, 18 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Vremea buna in Romania va reveni dupa data de 16 februarie

Vremea buna in Romania va reveni dupa data de 16 februarie

Directorul Administratiei Nationale de Meteorologie, Ion Sandu, a declarat astazi ca vremea buna in Romania va reveni dupa data de 16 februarie.

Seful ANM a precizat ca, odata cu intrarea in vigoare a Codului galben emis astazi de meteorologi, s-ar mai putea depune un strat de zapada de 20 de centimetri, iar la jumatatea noptii de miercuri spre joi precipitatiile se vor transforma din zapada in ploaie.

"La jumatatea noptii (de miercuri spre joi - n.r.), precipitatiile se transforma din zapada in ploaie. O ora sau doua va fi polei sigur. Dupa care, va fi ploaie, cu cantitati importante. La munte, pana la 800 de metri, va fi ploaie cu cantitati insemnate, ducand pana la 40 de litri pe metrul patrat. Deci, jumatate (din precipitatii - n.r.), sa zicem, sub forma de ninsoare, jumatate sub forma de ploaie", a spus Sandu, la videoconferinta cu prefectii din zonele avertizate cu Cod galben, convocata de primul ministru Emil Boc.

Potrivit acestuia, dupa expirarea atentionarii de Cod galben, adica joi la ora 20,00, va exista o pauza pana vineri la ora 15,00, dupa care incepe procesul invers.

"Incepe cu ploaie si se transforma in zapada. Duminica o pauza si luni se repeta. Vreme buna in Romania va fi dupa data de 16 februarie. Pana atunci, asa o vom tine. Aceleasi fenomene sunt in Bulgaria si in Iugoslavia. Sa nu inteleaga cineva ca este o vreme specifica Romaniei", a subliniat directorul ANM.

Mai multe detalii: Adevarul
12 februarie 2010, Sursa: Adevarul
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.