Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Sambata, 8 mai 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Gerul din ianuarie l-a adus pe seful meteorologilor la audieri in Parlament

Gerul din ianuarie l-a adus pe seful meteorologilor la audieri in Parlament

Directorul Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), Ion Sandu, a declarat,  in contextul audierii sale in Parlament pe tema prognozelor sezoniere, ca nicaieri in lume acestea nu pot fi realizate si ca trebuie privite ca tendinte.

"Nicaieri in lume nu se fac "prognoze" meteo pe mai mult de zece zile. Prognoza presupune date exacte despre temperaturi si precipitatii care, cu tehnica de astazi, pot fi estimate cu maximum trei zile inainte de a se produce. Probabilitatea ca ele sa se realizeze este de 85-95 la suta, zona in care ne situam si noi. Mai exista apoi tendintele pentru pana la maximum zece zile, care insa nu contin date exacte despre temperaturi. Si aici stam bine, suntem in limita acestor procente. Asta este treaba noastra", a spus Sandu.

Vicepresedintele Comisiei de administratie si mediu a Camerei Deputatilor, Mircea Dusa, a discutat ieri cu directorul Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), Ion Sandu, despre felul in care se fac prognozele meteorologice pe termen lung, dupa ce meteorologii anuntasera in decembrie ca luna ianuarie va fi una blanda din punct de vedere al fenomenelor atmosferice.
2 februarie 2010, Sursa: Ziarul de Iasi
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.