Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Miercuri, 27 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Zapada inchide drumuri in judetul Buzau

Zapada inchide drumuri in judetul Buzau

Drumul National Buzau-Braila si alte cinci drumuri judetene au fost inchise iar in judet se circula in conditii de iarna. Dupa numai cateva ore de ninsoare si viscol politistii rutieri au fost nevoiti sa inchida traficul pe un drum national si cinci drumuri judetene. Masurile au fost luate pentru a se evita blocajele dar si accidentele rutiere. De asemenea, in intreg judetul se circula in conditii de iarna iar drumarii actioneaza pentru indepartarea zapezii.

In judetul Buzau a inceput sa ninga inca de ieri. Stratul de zapada a depasit deja 20 de centimetri iar in unele locuri s-au format suluri si troiene din cauza vantului care sufla cu putere.

Azi-dimineata, in jurul orei 04.00, politistii au dispus oprirea traficului rutier pe Drumul National 22 Buzau-Braila, din cauza caderilor de zapada si a viscolului puternic. Au fost constituite doua filtre in zona localitatii Baile si la iesirea din municipiul Ramnicu Sarat, traseul dintre cele doua filtre fiind verificat de agentii de la posturile de politie din comunele situate pe DN 22, pentru identificarea eventualelor incidente.

Pe DN 22 viteza vantului depaseste 80 de kilometri pe ora iar intre kilometri 11-13 si 24-30 s-au format suluri transversale care depasesc 60 de cm. inca de noaptea trecuta pe DN 22 se actioneaza cu doua atogredere, doua lame si o freza.

De asemenea, la aceasta ora, circulatia autovehiculelor este oprita pe: DJ 203K, pe raza localitatii Beilic din comuna Sageata, unde sulurile de zapada si troienele ating aproape un metru, pe DJ 220 Murgesti-Racoviteni, DJ 203 A Murgesti-Grebanu, DJ 220 Buda-Valea Salciei si DJ 214 A Caragele-Luciu.

Pe DN 10 Buzau-Brasov la kilometrul 81 se circula dirijat din cauza caderilor abundente de zapada dar si pentru ca sunt in continuare scurgeri de noroi amestecat cu pietre de pe versant. In zona barajului drumarii au actionat cu peste 30 de tone de material antiderapant si cu utilaje de indepartare a zapezii.

Pe DN 2 Euro 85 Buzau-Ialomita se actioneaza fara oprire cu patru lame pentru indepartarea omatului de pe carosabil.

Pentru a evita inzapezirile si accidentele, politistii ii sfatuiesc pe soferi sa nu se deplaseze pe distante mari, decat daca acest lucru este absolut necesar, sa se informeze, inainte de a pleca la drum, cu privire la conditiile meteo-rutiere de pe traseul pe care intentioneaza sa il parcurga, si sa se asigure ca au autovehiculele echipate corespunzator circulatiei in conditii de iarna.
19 ianuarie 2010, Sursa: Adevarul
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.