Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Joi, 21 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Ninsoare si viscol in Galati. Soseaua dig dinspre Galati - Braila a fost inchisa

Ninsoare si viscol in Galati. Soseaua dig dinspre Galati - Braila a fost inchisa

Aseara, la ora 22.00, a intrat in vigoare atentionare meteo de ninsori si intensificari ale vantului, iar pe parcursul intregii nopti a nins viscolit in majoritate zonelor, dar nu s-au semnalat probleme deosebite.

"La aceasta ora, se circula in conditii de iarna pe toate drumurile nationale si judetene. Nu sunt drumuri blocate datorita caderilor de zapada si nu s-au semnalat intreruperi in alimentarea cu energie electrica. Se intervine cu 18 utilaje, de deszapezire si care imprastie material antiderapant", ne-a declarat directorul de la Drumuri si Poduri, Aurel Mujdei.

"Rugam populatia sa nu lase masinile parcate pe prima banda a principalelor artere de circulatie, pentru a nu ingreuna operatiunile de deszapezire. Vom urmari evolutia fenomenelor meteo, pentru a putea interveni in timp util la aparitia unor eventuale situatii de urgenta", a declarat si viceprimarul Nicusor Ciumacenco.

De asemenea, Politia recomanda conducatorilor auto ca inainte de a pleca la drum sa se informeze despre situatia traseului pe care urmeaza sa se deplaseze.

In Braila, situatia este similara

Subinspectorul Jenel Sogor, purtatorul de cuvant al IPJ Braila, a declarat:

"Pentru informarea conducatorilor auto care circula in municipiul si judetul Braila sau care sunt in tranzit, Inspectoratul de Politie Judetean Braila aduce la cunostinta ca, din cauza viscolului si a zapezii abundente, se circula cu dificultate, in conditii de iarna, pe urmatoarele drumuri judetene: DJ 211 B (Baraganu-Viziru-Mihai Bravu); DJ 211 A (Viziru-Cuza Voda); DJ 211 (Viziru-Bordei Verde-Ianca) ; DJ 221 (Braila-Romanu-Ramnicelu) ; DJ 202 A - Gradistea (intersectia cu DN 22) ;DJ 255 A (Silistea-Romanu) ; DJ 221 + 211C - Ciocile (Chichinetu-Coltea)."

Pe aceste drumuri se actioneaza pentru deszapezire si asigurarea unui trafic rutier sigur.

Politistii braileni recomanda si celorlalti participanti la trafic sa evite traseele lungi pentru ca exista pericolul ca soselele sa se blocheze pe fondul ninsorii abundente si a viscolului, cu toate ca utilajele de dezapezire actioneaza in continuare.

Politistii braileni recomanda conducatorilor auto ca inainte de a pleca la drum sa se informeze despre situatia traseului pe care urmeaza sa se deplaseze, apeland numarul de telefon 021/9360 (Comandamentul Central de Iarna).

Daca trec prin zonele afectate de ninsori, sa pregateasca autovehiculele pentru circulatia pe timp de iarna si sa adapteze permanent viteza la conditiile meteo-rutiere (vizibilitate redusa, carosabil acoperit cu zapada, polei sau umed si viscol).

De asemenea, este necesar sa se pastreze in mers o distanta suficienta fata de autovehiculele din fata pentru a putea opri in conditii.
19 ianuarie 2010, Sursa: Adevarul
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.