Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Vineri, 16 aprilie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Valul de frig actual este provocat de un fenomen de "blocaj"

Valul de frig actual este provocat de un fenomen de "blocaj"

Zapada si vremea geroasa au cauzat probleme in intreaga lume iarna aceasta, iar conditiile meteorologice nu par sa se imbunatateasca. Potrivit specialsistilor Organizatiei Meteorologice Mondiale citati de AFP, valul de frig care s-a abatut de mai multe saptamani asupra unei mari parti a emisferei nordice este provocat de un fenomen de "blocaj" al circulatiei aerului.

"Deocamdata, singura explicatie pentru valul de frig este o situatie meteorologica de blocaj", explica Omar Baddour, meteorolog in cadrul OMM. Aceste fenomen este caracterizat de o schimbare a circulatiei aerului care se produce de obicei in timpul iernii in emisfera nordica, de la vest la est.

Mai multe detalii: Antena3.ro
12 ianuarie 2010, Sursa: Antena3
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.