Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Joi, 6 mai 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Vreme geroasa

Vreme geroasa

Vremea se va mentine deosebit de rece, geroasa dimineata in cea mai mare parte a tarii. Cerul va fi variabil, iar vantul va sufla slab pana la moderat, cu unele intensificari in zona inalta de munte. 

In Bucuresti, dupa o noapte geroasa de-a dreptul, cu minus 12 grade inainte de rasarit, vremea de azi nu promite mai multa generozitate termica. Vom avea cel mult minus 6, minus 5 grade Celsius, valoare cu 8-9 grade mai mica decat ar fi normal. Dar cerul se anunta variabil, asa ca ninsorile ne dau un ragaz, iar vantul nu trece de moderat. Presiunea atmosferica, destul de mult sub valoarea considerata confortabila, creste usor de la 743 mm coloana de mercur.

La munte suntem in plina iarna. E frig de crapa crestele, chiar si pentru altitudini mari. Cerul insa se mai descopera, norii se mai retrag si abia spre seara se aduna suficienti ca sa mai dea o ninsoare slaba in Carpatii Occidentali. Vantul insa, ca si asta noapte, sufla cu putere, dar numai pe creste. Stratul de zapada promite insa un sejur de-a dreptul reusit pentru iubitorii de sporturi de iarna. S-au asternut deja peste 40 de centimetri de zapada sa Sinaia Cota, peste 31 la Semenic si 21 la Predeal.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -10 si 0 grade, izolat mai scazute in zonele depresionare, dar si in cele de campie din est si din sud; minimele termice se vor incadra intre -18 si - 8 grade, mai scazute in depresiuni, dar si mai ridicate pe litoral, in Banat si Crisana. In zonele joase, in special in cele extracarpatice se va semnala ceata, asociata cu depunere de chiciura.
21 decembrie 2009, Sursa: Administratia Nationala de Meteorologie
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.