Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Vineri, 16 aprilie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Bucuresti: 200 de utilaje deszapezesc arterele secundare ale Capitalei

Bucuresti: 200 de utilaje deszapezesc arterele secundare ale Capitalei

Un numar de 200 de utilaje lucreaza in cursul zilei de luni la deszapezirea arterelor de circulatie secundare si la strangerea mormanelor de zapada, a declarat  viceprimarul general al Capitalei Victor Iovici, cel care coordoneaza la nivelul municipalitatii aceste actiuni.

Iovici a mai spus ca sunt mobilizati luni si 200 de muncitori de la firmele de salubritate si adminstratiile locale, la care se adauga efectivele de la RATB, care au obligatia sa curete manual refugiile statiilor mijloacelor de transport in comun, trecerile de pietoni, intersectiile.

Viceprimarul general al Capitalei impreuna cu directorii si consilierii primarului general, Sorin Oprescu, au verificat in zilele de sambata si duminica actiunile operatorilor de salubritate responsabili cu deszapezirea Bucurestiului. in aceste zile, cand in Bucuresti a nins, pe strazile Capitalei au lucrat 365 de utilaje speciale de deszapezire si 509 de muncitori.

Edilii au raportat ca in cele sase sectoare s-a actionat cu pluguri, sararite si utilaje de imprastiere a materialelor antiderapante, astfel incat in sectorul 1 au fost scoase in strada 66 de utilaje si 120 de muncitori, in sectorul 2 - 74 de utilaje si 50 de muncitori, in sectorul 3 - 45 de masini si 29 de muncitori, in sector 4 - 63 de utilaje, 240 de muncitori, in sector 5 - 25 de utilaje si 30 de muncitori si in sectorul 6 - 92 de utilaje si 40 de muncitori.

Viceprimarul general a mai spus ca situatia cea mai grava in ceea ce priveste deszapezirea arterelor este in continuare in sectorul 5, unde nu lucreaza un operator de salubritate privat care sa aiba dotarea corespunzatoare unor astfel de perioade.

El a aratat ca, in cursul zile de sambata, operatorii de salubritate au lucrat cu precadere la strangerea zapezii si transportarea ei in locuri virane, municipalitatea identificand 120 de astfel de spatii.
21 decembrie 2009, Sursa: Adevarul
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.