Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Sambata, 8 mai 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Decembrie cu zapada

Decembrie cu zapada

Primii fulgi de nea cazuti in mai multe zone din tara au decretat: gata, iarna si-a intrat in drepturi! Daca in judetul Constanta a nins o zi intreaga, la Balea Lac, unde stratul de omat masoara deja 30 de centimetri, se munceste de zor de sambata, cand au inceput lucrarile pentru ridicarea unui nou hotel de gheata.

Chiar daca la Arad nu a nins, spiritul Sarbatorilor de iarna a fost instaurat in oras de doi reni adusi din Suedia, iar pe partiile de pe Valea Prahovei au fost pornite tunurile ce produc zapada artificiala.

Sibiu
    
Este al cincilea an consecutiv cand la Balea, la peste 2.000 de metri altitudine, se ridica un nou Ice Hotel din mii de bucati de gheata sparta din lac.

Hotelul de gheata va avea un design diferit fata de anii trecuti si va cuprinde o expozitie, un restaurant si o biserica din gheata, precum si un winter-park.

Daca ultimul proiect avea ca tema compozitori celebri, cel de anul acesta se va intitula "Gandire rece", astfel ca fiecare dintre cele zece camere ale complexului va purta numele unui filosof. O noapte de cazare in inedita locatie costa 200 de lei. Pentru Revelion insa, toate camerele "inghetate" au fost rezervate deja de cativa englezi, care au platit 250 de euro pentru un sejur de trei zile.

Arad

Bucurie de nedescris pentru copiii aradeni, dupa ce doi reni, adusi din Suedia, au fost instalati intr-un tarc amenajat in centrul orasului. Entuziasmati, micutii au mangaiat animalele, care poarta acelasi nume, Rudolph, in timp ce parintii le faceau nenumarate poze. Renii vor ramane in Arad pana la sfarsitul Sarbatorilor de iarna.

Constanta

Sambata, a nins aproape continuu pe litoral.

Prahova

Administratorii partiilor de pe Valea Prahovei au pornit, ieri, tunurile care produc zapada artificiala, pentru a-i atrage pe iubitorii sporturilor de iarna.

Decembrie cu zapada

Dupa o toamna calduroasa, vom avea parte de o luna decembrie cu zapada. Potrivit meteorologilor, primul strat gros de nea se va asterne la mijlocul acestei saptamani. In weekendul trecut s-au produs primele ninsori in sudul si in sud-vestul tarii.
14 decembrie 2009, Sursa: Libertatea
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.