Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Miercuri, 20 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / De maine vine iarna la Iasi!

De maine vine iarna la Iasi!

In cateva zile sunt asteptate si ninsori. CET va functiona tot pe gaz deocamdata, desi este mai scump decat carbunele.

Meteorologii anunta racirea accentuata a vremii la Iasi si, totodata, primii fulgi de nea. Daca astazi vremea va mai fi frumoasa, iar temperaturile relativ ridicate, de maine lucrurile se vor schimba. Constantin Dracsineanu, directorul Centrului Regional Meteo "Moldova", a declarat ca temperaturile exterioare vor scadea si este posibil sa cada precipitatii.

"Vremea se mai inchide ca aspect. Pe 8 si pe 9 decembrie vremea va mai fi calda, iar de pe 9 seara, intra intr-un proces de racire. Sambata dimineata va fi mai rece si e posibil sa ninga", a afirmat Constantin Dracsineanu.

Incepand cu seara de 9 decembrie, temperaturile exterioare vor ajunge la valori negative, de minus 1-2°C. De pe 12 decembrie, temperaturile vor ramane in jurul valorii de 0°C. Meteorologii atrag atentia ca vor cadea si precipitatii, dar slab cantitativ.

Desi temperaturile exterioare scad, reprezentantii CET au afirmat ca inca nu incep producerea de agent termic pe baza de carbune, care este mai ieftin decat gazul.

"Deocamdata functionam inca pe baza de gaze naturale. Avem asigurata cota de gaze care sa ne permita asigurarea energiei termice catre consumatori", a specificat Neculai Parasc, purtatorul de cuvint al termocentralei. Acesta a adaugat ca CET are in prezent un stoc de aproximativ 31.000 tone de huila energetica.

In prezent termocentrala are incheiate 2 contracte pentru aducerea de carbune, unul cu Vitol, de 70.000 tone, si unul cu Iuganord, de 100.000 tone.
8 decembrie 2009, Sursa: Ziarul de Iasi
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.