Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Vineri, 7 mai 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Codificarea avertizarilor meteorologice

Codificarea avertizarilor meteorologice

Codificarea avertizarilor meteorologice

Pentru o mai buna functionalitate, Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor a aprobat o noua procedura de codificare a atentionarilor si avertizarilor meteorologice, dar si a celor hidrologice.

Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor organizeaza in perioada 25 septembrie - 15 noiembrie, exercitii de simulare a fenomenelor meteorologice periculoase pe baza noii proceduri de codificare a avertizarilor in judetele Suceava, Maramures, Constanta, Mehedinti si Harghita.
Aceste exercitii au loc in urma aprobarii noii proceduri de codificare a atentionarilor si avertizarilor meteorologice si hidrologice.

Actiunea de simulare a inceput in judetul Suceava pe data de 27.09.2006, prin efectuarea unui exercitiu pe baza avertizarilor meteorologice de tip “nowcasting”, care se emit pentru fenomenele atmosferice prognozate pe durata foarte scurta in zona comunelor Arbore, Cacica si a orasului Solca, toate afectate repetat de ploi deosebit de intense cazute in intervale scurte de timp.

In cadrul acestui exercitiu de simulare sunt implicate Centrul operativ pentru situatii de urgenta al Ministerului Mediului si Gospodaririi Apelor, Centrul Meteorologic Regional Moldova, Comitetul judetean pentru situatii de urgenta Suceava, primariile orasului Solca si ale comunelor Arbore si Cacica.

Sursa: Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor, 28 septembrie 2006

29 septembrie 2006
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.