Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Miercuri, 27 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Temperatura medie ar putea creste cu 7 grade in anul 2100

Temperatura medie ar putea creste cu 7 grade in anul 2100

Incalzirea climatica este mai grava decat s-a estimat, iar temperatura medie anuala ar putea creste cu 7 grade in anul 2100, potrivit unui studiu care cuprinde opiniile a 24 de climatologi ce sustin nevoia de actiuni rapide si eficiente cu putin timp inainte de summitul de la Copenhaga, anunta AFP.

Institutul de cercetare a efectelor asupra climei de la Potsdam, Germania, a publicat marti un document de 64 pagini, ce sintetizeaza lucrarile stiintifice asupra schimbarilor climatice aparute in cel de-al patrulea raport al Grupului interguvernamental de experti asupra climatului (Giec, 2007), urmat de un apel la actiune.

"Temperatura medie a aerului ar urma sa urce cu valori cuprinse intre 2 si 7 grade in 2100 fata de perioada preindustriala", sustin autorii.

Cresterea cu 40% a emisiilor de CO2 intre 1990 si 2008 face mai dificil de atins obiectivul stabilit in iulie de mai multi conducatori ai tarilor dezvoltate si emergente de a limita incalzirea globala la 2 grade. "Fiecare an de intarziere in luarea de masuri creste posibilitatea ca incalzirea sa depaseasca 2 grade Celsius", se mai arata in raport.
25 noiembrie 2009, Sursa: Banknews
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.