Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Marti, 20 aprilie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / In aceasta iarna nu vor fi inundatii de amploare

In aceasta iarna nu vor fi inundatii de amploare

Directorul Institutului National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA), Petre Stanciu, a declarat, miercuri, ca in aceasta toamna si iarna nu se vor produce inundatii, fiind posibila depasirea cotelor de atentie, dar nu si a celor de pericol, insa in aprilie sunt posibile viituri mai mari.

Petre Stanciu a precizat, in deschiderea Conferintei stiintifice anuale a INHGA - Estimarea si Predictia Fenomenelor Hidrologice Externe - ca in urmatoarele luni de toamna si iarna nu vor fi probleme din punct de vedere hidrologic.  Se vor inregistra depasiri ale debitelor unor rauri, dar nu vor fi viituri importante.

In luna noiembrie, regimul hidrologic se va situa la valori cuprinse intre 50-80% din normalele lunare, mai mari (80-100%) pe raurile din bazinul Ialomitei si mai mici (30-50%) pe raurile din bazinele hidrografice Viseu, Iza, Tur, Crasna, Barcau, Crisuri, Aries, Caras, Nera, Cerna, Jiu mijlociu si inferior, Olt inferior, Vedea, Putna, Trotus si pe cele din Dobrogea, iar pe raurile din bazinele Barladului si Ramnicu Sarat se vor inregistra cele mai mici valori ale debitelor (sub 30% din normalele lunare).

In luna decembrie, regimul hidrologic se va situa la valori cuprinse intre 50-80% din normalele lunare pe raurile din bazinele hidrografice Somes, Mures, Bega, Timis, Moravita, Caras, Nera, Cerna, Jiu, Olt superior si mijlociu, Arges, Ialomita, Buzau, Bistrita, Moldova, Suceava, pe Siretul mijlociu si inferior si mai mici (30-50%) pe celelalte rauri, exceptand raurile din bazinul Oltului inferior si din bazinele Vedea, Rm. Sarat si Barlad unde se vor inregistra cele mai mici valori (sub 30% din normalele lunare).

In a doua jumatate a lunii noiembrie este posibila aparitia formatiunilor de gheata (gheata la maluri, naboi) in bazinele superioare ale Bistritei, Muresului si Oltului si pe unele rauri mici din centrul si nordul tarii, iar in cursul lunii decembrie formatiunile de gheata vor avea intensitati si extinderi variabile pe raurile din zona de munte din nordul, estul si centrul tarii.

Mai multe detalii: www.mediafax.ro

23 octombrie 2009
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.