Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Miercuri, 27 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Ploi si frig

Ploi si frig

Vesti de vreme urata astazi. Meteorologii spun ca vinovate de ploi si frig sunt depresiunile atmosferice care vin dinspre Marea Mediterana. O astfel de depresiune formata in atmosfera ne traverseaza tara astazi. Rezultatul este o vreme inchisa, umeda si rece. Va ploua in cea mai mare parte a tarii, cu peste 20 l/mp, local, si izolat, indeosebi in sud-vest si la munte, 35 l/mp. Nu este frig. Acum temperaturile sunt de la 2 grade pana la 16 grade la Mangalia si s-a format ceata in estul si sud-estul tarii.

In Bucuresti, vremea va fi inchisa, umeda si rece. Va ploua, moderat cantitativ, iar temporar vantul va prezenta unele intensificari. Temperatura maxima va fi de 11 - 12 grade, iar cea minima se va situa in jurul valorii de 9 grade. Presiunea atmosferica va scadea usor.

La munte, vremea va fi inchisa, umeda si rece. Pe arii extinse va ploua, iar la peste 1800 m altitudine vor fi si precipitatii sub forma de lapovita si ninsoare. Cantitatile de apa vor depasi local 20 l/mp si izolat 40 - 45 l/mp. Vantul va prezenta intensificari in zona inalta.

Sub raport termic, va fi in continuare mai rece decat in mod obisnuit in aceasta perioada a anului in majoritatea zonelor, cu maxime intre 6 si 16 grade, valori mai ridicate urmand a se inregistra in Dobrogea. Temperaturile minime se vor incadra intre -1 si 9 grade, usor mai ridicate pe litoral.
19 octombrie 2009, Sursa: Administratia Nationala de Meteorologie
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.