Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Duminica, 17 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Craiova: Meteorologii de serviciu pazesc vremea

Craiova: Meteorologii de serviciu pazesc vremea

Pentru oamenii de la meteo, viata nu are sens fara termometru. La Craiova, opt meteorologi scaneaza vremea, fara weekend liber sau sarbatori.

Ca sa ajungem la sediul Centrului Meteorologic Regional Oltenia a trebuit sa trecem pe langa un cimitir si sa alungam o haita de caini. Cand am pus piciorul in birouri, am avut impresia ca am nimerit intr-o lume a calculatoristilor: angajatii stateau cuminti pe scaune si se uitau atent in monitoare.

Pe ecrane, harti peste harti, dar si curenti de aer in continua miscare, fronturi atmosferice, date privind temperaturile din Romania si alte tari europene. "Noi visam si noaptea fiecare buton unde se afla, pentru ca orice greseala, cat de mica, la noi conteaza. Cand ni se opreste curentul, deja intram in panica. Toata aparatura se poate da peste cap si atunci ce facem?", ne spune Tatiana Bocescu, meteorolog.

Oamenii de la meteo ne povestesc ca primesc telegrame codate, pe care trebuie sa le descifreze singuri. Ei sunt cei care emit si avertizarile pentru populatie, dar si pentru autoritati, si anunta Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Dolj, in caz de posibile dezastre.

10 august 2009, Sursa: Adevarul
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.