Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Miercuri, 20 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Ploile si vijeliile fac ravagii in mai multe zone din tara

Ploile si vijeliile fac ravagii in mai multe zone din tara

Aproape intreaga tara se afla sub atentionare Cod Galben de ploi si vijelii, care a intrat in vigoare marti seara la ora 18.00 si va fi valabila pana vineri ora 9.00.

Avand in vedere estimarile meteorologice pentru intervalul 04.08.2009 ora 20.00-05.08.2009 ora 14.00 care preved averse, cu caracter torential ce pot depasi local 25 l/mp si izolat 50-60 l/mp, se pot produce scurgeri locale importante pe versanti, torenti, paraie si formarea de viituri rapide ce pot avea efect de inundatii locale si cresteri de niveluri si debite pe unele rauri mici cu mare probabilitate de atingere a COTELOR DE ATENTIE pe raurile: Bega, Timis, Barzava, Caras, Nera, Cerna, Drincea, Desnatui, afluentii Jiului superior si mijlociu, raurile din zonele de deal si munte din bazinele hidrografice: Crisul Negru, Crisul Alb, Crisul Repede, Barcau, Crasna, Somesul Mic cu afluentii sai (Capus, Aghires, Borsa, Luna), Somesul mijlociu cu afluentii sai (Salaj, Agris, Almas, Olpret) aferente judetelor  Timis, Caras Severin, Mehedinti, Gorj, Valcea, Hunedoara, Alba, Arad, Bihor, Cluj, Salaj.

In intervalul 05.08.2009 ora 14.00 - 07.08.2009 ora 12.00 pe afluentii Somesului Mare (Tibles, Salauta, Ilisua, Rebrisoara, Salatruc) si Somesului mijlociu (Lapus, Barsau) si in bazinele hidrografice: Suceava, Moldova, Bistrita si Jijia aferente judetelor: Maramures, Bistrita Nasaud, Suceava, Botosani, Neamt si Iasi.

In Alba, mai multe gospodarii au fost inundate, iar in Prahova, Drumul National 1 a fost acoperit de ape. Coloanele de masini au depasit 15 km pe ambele sensuri.

In judetul Alba, suvoiale au distrus drumuri si-au ajuns pana in locuintele oamenilor.

Din cauza aluviunilor si a copacilor rupti, mai bine de trei ore, Drumul National 67C, care leaga Sebes de Gorj, a fost inchis circulatiei, iar circulatia pe Drumul National 1 la iesire din Busteni a fost mult ingreunata.

Totusi avertizarile meteorologilor si hidrologilor nu par sa fi ingrijorat autoritatile. in judetul Cluj, lacatul pe usa a tinut permanenta la primarii.
5 august 2009, Sursa: Administratia Nationala de Meteorologie
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.