Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Miercuri, 27 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Tara arde si guvernul Boc vrea sa controleze ploile

Tara arde si guvernul Boc vrea sa controleze ploile

Romania are o institutie care se va ocupa de schimbarea vremii. Administratia Sistemului National Antigrindina si de Crestere a Precipitatiilor (ASNACP), infiintata de guvern si subordonata Ministeru lui Agriculturii, se va juca de-a Dumnezeu: potrivit Hotararii de Guvern 601/2009, publicata in Monitorul Oficial pe 5 iunie, Administratia va aduce ploaia, va alunga norii, va combate grindina, va imprastia ceata densa si chiciura si va atenua tornadele.

Scopul: diminuarea pagubelor produse de intemperii, satisfacerea nevoilor de apa, imbunatatirea vremii pentru manifestari festive si sportive.

Desi interventiile in atmosfera se practica, in lume, de mai bine de jumatate de secol, specialistii in meteorologie spun ca acestea nu sunt chiar de bun augur: pot destabiliza clima. Mai mult, date fiind costurile foarte ridicate pentru obtinerea rezultatelor dorite, "joaca" de-a Dumnezeu nu renteaza.

Mai multe detalii: www.evz.ro
4 august 2009, Sursa: Evenimentul Zilei
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.