Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Joi, 21 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Vreme caniculara

Vreme caniculara

Vremea va fi caniculara in cea mai mare parte a tarii. Cerul va fi mai mult senin, iar vantul va sufla slab si moderat.

In Bucuresti, vremea va fi caniculara, iar indicele de confort termic temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80. Temperatura maxima va fi de 37-38 de grade, iar cea minima de 19 - 21 de grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vantul slab. Presiunea atmosferica va fi usor variabila.
a
La munte astazi turistii au parte de soare pe saturate. Temperatura aerului indica si aici excese fata de norma, dar valorile sunt suportabile prin comparatie cu celelalte regiuni ale tarii: de la 22 de grade pe Ceahlau, temperaturile urca pe masura ce  coboram in altitudine atingand 28 de grade la Paltinis si chiar 29 la Predeal. Ziua de sambata va incepe cu soare, dar se va incheia cu ploi si vant in rafale, in timp ce duminica, chiar daca aversele cu fulgere si tunete prefera crestele orientale, macar maximele mai scad putin facand aerul mai respirabil.

La mare nici o pala de vant nu va domoli arsita astazi. De la 30 de grade Celsius, litoralul atinge astazi chiar si 33 de grade, in timp ce apa marii se pastreaza inca in limite termice rezonabile, de aproximativ 24 de grade. Acelasi soare nederanjat de nori se asteapta si sambata la mare, si abia duminica aerul se mai racoreste, oprind temperatura la cel mult 28 de grade.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse, in general, intre 32 si 38 de grade, cu cele mai ridicate valori in Lunca Dunarii, iar cele minime se vor situa intre 15 si 25 de grade, usor mai scazute in depresiuni.
24 iulie 2009, Sursa: Administratia Nationala de Meteorologie
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.