Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Sambata, 5 decembrie 2020 
Prima pagina / Informatii meteo / Conditii de grindina si vijelii

Conditii de grindina si vijelii

Instabilitatea atmosferica va fi accentuata in regiunile sudice si sud-vestice, unde vor fi innorari, averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului; vor fi conditii de grindina si vijelii, iar cantitatile de apa vor depasi izolat 25 - 30 l/mp. In restul tarii cerul va fi variabil si pe arii restranse vor fi ploi de scurta durata, mai ales la munte.

In Bucuresti, vremea va fi in general instabila. Temporar vor fi innorari, averse, asociate cu descarcari electrice si unele intensificari ale vantului, indeosebi dupa-amiaza si la inceputul noptii. Temperatura maxima va fi de 27-28 de grade, iar cea minima de 16-18 grade. Presiunea atmosferica nu va avea variatii importante.

La munte instabilitatea atmosferica va fi accelerata. Muntii stau si ei sub o patura de nori azi. Asa ca se asteapta ploi in aversa, cu fulgere si tunete care vor veni pe un fond de vijleie. Desigur, ploile se anunta torentiale pe creste, iar acumularile de apa pe durata zilei de azi se asteapta sa atinga si depasi pe alocuri 30-35 de litri pe metru patrat. Cum era de asteptat, nici grindina nu va lipsi din peisaj, dar macar valorile termice se mentin in aceiasi parametri ca cei de astazi.

La mare vremea este mai blanda insa cu turistii. Asta nu inseamna ca ploile nu se arata si aici, dar nu vor fi torentiale si nici nu vor ocupa intregul tablou meteo al zilei, lasand si soarelui loc din cand in cand pe cer. Termic, nu ne putem plange, la malul marii asteptandu-se astazi valori de la 24 la 26 de grade Celsius, in timp ce apa marii incepe si ea sa mai adune grade, atingand in jur de 21-23 de grade Celsius la mal.

Temperaturile maxime
vor fi cuprinse intre 24 si 31 de grade, iar cele minime intre 11 si 21 de grade. Presiunea atmosferica nu va avea variatii importante.
30 iunie 2009, Sursa: Administratia Nationala de Meteorologie
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2020 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.