Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Marti, 26 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Canicula in iulie si august

Canicula in iulie si august

Lunile iulie si august vor avea perioade de canicula, iar in fiecare zi cu temperaturi de peste 35 de grade se vor putea produce vijelii, avertizeaza directorul Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), Ion Sandu.

Luna viitoare, in sud-estul Romaniei, mai precis in Baragan, Dobrogea si in partea de sud a Moldovei, se vor inregistra cantitati mici de precipitatii, iar in august situatia va fi la fel, inclusiv in nord-vestul Romaniei, dar si in sudul si sud-estul tarii.

"Cantitatile de precipitatii vor creste abia in octombrie, iar Romania va scapa de seceta, cel mai probabil, in luna noiembrie", a precizat Sandu.

August va fi luna extremelor, cu temperaturi de peste 35 de grade in timpul zilei si mai mici de 5 grade, noaptea, in depresiuni si la munte.

"Partea buna este ca zonele din nord, nord-vest si chiar Oltenia si Muntenia nu vor fi afectate de seceta. In 2009 va fi seceta, insa nu comparabila cu cea din 2007", a declarat Ion Sandu.

18 iunie 2009, Sursa: Ziarul de Iasi
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.