Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Miercuri, 20 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Vara lui 2009: canicula, ploi putine, grindina

Vara lui 2009: canicula, ploi putine, grindina

Meteorologii au anuntat ca in urmatoarele 3 luni temperaturile vor depasi 35 de grade Celsius, iar precipitatiile vor fi nesemnificative in Dobrogea si in sud-estul Moldovei.

In luna iunie, temperaturile medii lunare se vor situa peste normele climatologice, adica vor putea depasi 35 de grade Celsius in sudul tarii, "iar cele mai mici valori termice pot cobora sub 10 grade Celsius in zonele depresionare din nordul si centrul tarii", ne-a informat Elena Mateescu, cercetator stiintific ANM. Potrivit acesteia, precipitatiile vor fi deficitare in cea mai mare parte a tarii, iar instabilitatea atmosferica va fi accentuata si se va manifesta prin averse, insotite de descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului si grindina.
 
Luna iulie va fi mai calda, meteorologii se asteapta la intervale cu zile caniculare in care se vor inregistra temperaturi de 35 de grade Celsius si nopti tropicale cand mercurul din termometru nu va cobora sub 20 de grade Celsius.

August va fi luna in care temperaturile vor depasi din nou pragul de 35 de grade Celsius, iar cea mai mica temperatura va cobori sub 5 grade Celsius in zonele de deal si de munte. Precipitatiile vor fi normale, exceptand sud-estul si sudul tarii, unde se vor situa sub limitele normale.

Mai multe detalii: www.cotidianul.ro
5 iunie 2009, Sursa: Cotidianul
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.