Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Vineri, 7 mai 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Vremea se va mentine calda

Vremea se va mentine calda

Vremea se va mentine calda in cea mai mare parte a tarii, dar va deveni si in general instabila. Temporar innorarile vor fi accentuate si vor cadea averse de ploaie, insotite de descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului, pe arii relativ extinse in nord, nord-est si centru, iar dupa-amiaza si seara si in restul teritoriului. Indeosebi in sud si sud-est vor fi conditii de vijelii si de caderi de grindina, iar pe arii restranse cantitatile de apa pot atinge si depasi 15-20 l/mp. Presiunea atmosferica va scadea usor in prima parte a intervalului, apoi va creste.

In Bucuresti, vremea va fi calda, dar instabila dupa-amiaza si noaptea cand vor fi innorari, averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Temperatura maxima va fi de 27, 28 de grade, iar cea minima de 12, 14 grade. Presiunea atmosferica va scadea usor in prima parte a intervalului, apoi va creste.

La munte vremea va fi calda si instabila. Aerul cald nu paraseste nici zona de munte, insa norii se vor inmulti treptat si aici si vor lasa averse tot mai frecvente, asociate cu descarcari electrice si rafale de vant ce vor avea intensitate de vijelii pe mai toate masivele. Vor fi conditii pentru caderi de grindina iar pe arii restranse cantitatile de apa vor depasi 15-20 l pe mp. Daca pe masivele nordice maximele sunt usor mai modeste, in restul zonei montane sunt comparabile cu cele de ieri: 18 grade la Predeal si Paltinis, 16 la Sinaia.

La mare ziua incepe cu vreme frumoasa si calda, soarele e destul de generos si nimic nu pare sa anunte schimbarea din a doua parte a zilei, cand vor fi si aici innorari consistente, cat sa lase averse cu descarcari electrice. in timpul ploilor vantul va sufla in rafale, si e posibil ca seara sa fie si coditii de grindina. Cum spuneam, insa, la amiaza va fi cald, cu maxime de la 18 la 24 de grade, cele mai ridicate valori fiind asteptate la Mamaia, Vama Veche si Costinesti. Temperatura apei marii e de 17 grade.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 20 si 30 de grade, izolat mai coborate in nordul Moldovei si in Delta Dunarii, iar cele minime se vor situa intre 4 si 14 grade.
12 mai 2009, Sursa: Administratia Nationala de Meteorologie
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.