Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Vineri, 17 septembrie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Sfarsitul lui noiembrie - prima zapada

Sfarsitul lui noiembrie - prima zapada

Sfarsitul lui noiembrie - prima zapada


Luna aceasta vom avea parte de ploi din belsug, iar in octombrie vor fi 25 grade C in sudul tarii. Insa la sfarsitul lunii noiembrie vor cadea primii fulgi de nea

Luna septembrie va fi destul de capricioasa, cu cantitati de precipitatii excedentare in cea mai mare parte a tarii. Instabilitatea atmosferica va fi caracterizata de averse cu caracter torential, insotite de descarcari electrice, caderi de grindina si intensificari ale vantului cu aspect de vijelii.

Din punct de vedere termic, se vor inregistra valori normale pentru aceasta perioada: temperaturi minime cuprinse intre 5 si 15 grade C si maxime intre 18 si 28 grade C, chiar si 30 grade C in sudul tarii.

In a doua jumatate a lunii septembrie vremea va intra intr-un proces de racire treptata. In depresiunile din nordul si centrul tarii minimele vor scadea usor sub 0 grade C, ducand la aparitia brumei.

In Octombrie tmperaturile minime vor fi de -5 grade C, iar maximele de 25 grade C.

Locuitorii din sud-estul tarii vor avea parte si luna viitoare de temperaturi mai mari decat cele normale pentru aceasta perioada. Maximele vor putea depasi 25 grade C, in conditiile in care in celelalte regiuni se vor inregistra valori cuprinse intre 12 si 22 grade C.

Temperaturile minime vor fi cuprinse intre 0 si 10 grade C, iar in centrul si nordul tarii vor putea scadea pana la -5 grade C, favorizand producerea brumei si a inghetului la sol. In zonele de munte, vor cadea temporar precipitatii sub forma de lapovita si ninsoare.

Ultima luna de toamna va debuta cu o vreme frumoasa si calda, iar in sudul tarii maximele vor putea urca pana spre 20 grade C, cu 6 grade C mai mult decat valorile normale ale perioadei.

Minimele se vor incadra intre -5 grade C si 5 grade C, dar vremea se va raci treptat, iar in depresiunile din nordul si centrul tarii minimele vor cobori pana in dreptul valorii de -10 grade C. Mai mult, in ultimele zile ale lunii noiembrie vom avea parte de lapovita si primii fulgi de nea.

Sursa: Administratia Nationala de Meteorologie, 3 septembrie 2006 

4 septembrie 2006
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.