Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Vineri, 17 septembrie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo pentru urmatoarele cinci luni

Prognoza meteo pentru urmatoarele cinci luni

Meteorologii spun ca 2009 va fi un an optim. Vremea va fi oscilanta pana in mai, apoi vine o vara cu temperaturi mari.

Anul 2009 va fi unul "aproape optim din punct de vedere meteorologic", cu precipitatii foarte aproape de valorile medii multianuale, existind insa posibilitatea ca, in vara, in unele zone sa apara seceta. Temperatura va oscila puternic in aprilie si mai, cu valori de pana la 30 de grade Celsius ziua si pana la -5 grade Celsius noaptea, in timp ce in iunie-august sunt asteptate calduri peste limitele normale, a anuntat Administratia Nationala de Meteorologie (ANM). Precipitatii sporite vor fi inregistrate in vestul, centrul si sudul tarii.

In mai, maximele pot depasi 30 grade Celsius, iar valorile minime se pot apropia de limita de inghet in depresiuni.

In iunie, iulie si august, temperaturile vor depasi mediile multianuale lunare in aproape toata tara, in timp ce ploile vor fi in limite normale, cu exceptia sudului si estului tarii, unde se asteapta deficit de precipitatii. Seceta va fi resimtita cel mai puternic in Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei si estul Moldovei, mai arata datele ANM.

24 martie 2009, Sursa: Administratia Nationala de Meteorologie
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.