Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Vineri, 16 aprilie 2021 

Vreme calda

In tara, vremea va fi calda pentru aceasta data, iar cerul temporar noros. Vor cadea precipitatii indeosebi in a doua parte a intervalului, sub forma de ploaie in sudul Banatului si Muntenia, predominant ploaie in Oltenia si mai ales lapovita si ninsoare in Muntii Banatului si Carpatii Meridionali; in aceste zone cantitatile de apa vor putea depasi izolat 15 l/mp. in celelalte regiuni ploile se vor semnala pe arii restranse, iar in estul si sud-estul tarii local va fi ceata si burnita.

In Bucuresti, vremea nu aduce mai nimic nou fata de ziua de ieri. Asa ca, in afara de cativa nori, neaducatori de ploaie, temperatura se ridica spre 8 - 9 grade. Doar vantul pare ceva mai vioi, atingand viteze moderate.

La munte turistii se bucura de o vreme in general frumoasa. Doar in Muntii Banatului si Carpatii Meridionali, spre seara si la noapte, norii vor aduce lapovita si ninsoare. Aici, izolat, cantitatile de apa pot depasi 15 l/mp, dar macar vantul nu prezinta decat intensificari locale. Temperatura aerului se mentine la inaltime, cu valori peste mediile climatologice. La Paltinis si Stana de Vale, 6 grade, in timp ce la Predeal se aduna in jur de 4 grade peste valoarea de inghet. Nici chiar la Semenic nu se anunta valori negative, caci temperatura prognozata este de un grad Celsius, in timp ce pe Ceahlau, la Varful Toaca, sunt exact zero grade Celsius.

Temperaturile maxime se vor incadra intre 2 si 12 grade. Temperaturile minime se vor incadra intre - 5 si 5 grade, mai scazute in depresiuni (pana spre -10 grade), dar si usor mai ridicate pe litoral.

12 decembrie 2008, Sursa: Administratia Nationala de Meteorologie
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.