Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Miercuri, 14 aprilie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Zapada a ingreunat circulatia pe mai multe drumuri din tara

Zapada a ingreunat circulatia pe mai multe drumuri din tara

Numeroase drumuri din tara sunt acoperite de zapada, ceea ce face ca traficul rutier sa se desfasoare ingreunat, in conditii de iarna, a informat, astazi de dimineata, Centrul INFOTRAFIC al Politiei Romane.

Cele mai afectate sunt: DN 67D Godeanu - Valea Cernei, in judetul Mehedinti; DN 7A Vidra - Obarsia Lotrului, in judetul Valcea; DN 67C Curpat - Sugag, in judetul Alba; DN 18 Sighetu Marmatiei - Baia Mare si DN 17 Vatra Dornei - Bistrita.

Pe toate aceste drumuri stratul de zapada masoara intre 1 si 3 centimetri. Pe DN 17, intre kilometri 109 si 116, zapada atinge pe alocuri si 4-5 centimetri.

Exista alte doua drumuri pe care se circula foarte dificil - DN 1R, in judetul Alba, si DN 1H, in judetul Cluj, - din cauza stratului de zapada care ajunge, uneori, si la 8-10 centimetri.

Politistii recomanda sa nu se porneasca la drum cu automobilul daca nu a fost pregatit pentru sezonul rece. Anvelopele de iarna, o lopetica si un saculet de nisip scutesc de multe neplaceri in trafic.

Totodata, potrivit legislatiei rutiere, comducatorii autovehiculelor cu masa totala maxima autorizata mai mare de 3,5 tone sunt obligati sa monteze pe roti lanturi sau alte echipamente antiderapante omologate, atunci cand circula pe drumurile acoperite cu gheata, zapada sau polei.

24 noiembrie 2008, Sursa: Adevarul
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.