Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Vineri, 16 aprilie 2021 

Cod Galben

Cod Galben 

ANM a emis o atentionare meteorologica, Cod Galben, ce vizeaza: ploi insemnate cantitativ care vor avea si caracter torential, intensificari de vant.

Atentionarea a fost emisa pentru judetele Bacau, Bistrita-Nasaud, Braila, Brasov, Mun. Bucuresti, Buzau, Calarasi, Constanta, Covasna, Galati, Harghita, Iasi, Ialomita, Ilfov, Maramures, Mures, Neamt, Prahova, Suceava, Vaslui, Vrancea, Tulcea.

Ca urmare a precipitatiilor cu caracter torential prevazute pentru intervalul 21-22 august 2006 se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie, cu efect de inundatii locale si cresteri de debite si niveluri pe sectoarele de rau si afluenti, din bazinele hidrografice afectate.
Se mentioneaza ca aceste fenomene se pot produce si pe afluenti de grad inferior ai raurilor afectate.

Vremea va deveni instabila in toata tara. Pe arii extinse vor fi averse, descarcari electrice, intensificari ale vantului, care vor lua aspect de vijelie. Izolat va cadea grindina. Ploile vor avea si caracter torential, iar cantitatile de apa vor depasi local 25 - 30 l/mp.

In Maramures, nordul si estul Transilvaniei, Moldova, estul Munteniei, nordul si vestul Dobrogei si la munte, cantitatile de apa vor depasi izolat 60 - 70 l/mp.

Sursa: Agentia Nationala de Meteorologie, 20 august 2006

22 august 2006
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.