Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Miercuri, 20 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo pentru noiembrie, decembrie si ianuarie

Prognoza meteo pentru noiembrie, decembrie si ianuarie

Administratia Nationala de Meteorologie anunta prognoza meteo pentru lunile noiembrie, decembrie si ianuarie.

  • Noiembrie

Sunt anuntate temperaturi medii lunare, apropiate de valorile normale. Valorile inregistrate vor depasi 20°C in primele zile ale lunii.

In regiunile vestice sunt anuntate temperaturi mai mici decat mediile multianuale. In zonele nordice si centrale in intervalele reci, temperaturile minime pot cobori sub -5°C. Drept urmare va fi favorizata aparitia brumei si a inghetului la sol. In zonele joase se va semnala frecvent ceata.

In ceea ce priveste cantitatile de precipitatii, acestea vor fi in general normale. In zonele nord-vest si est ploile vor prezenta tendinta de excedent. De asemenea, in a doua parte a lunii vom avea parte si de precipitatii care vor lua aspect de lapovita si ninsoare.

  • Decembrie

Temperaturile medii vor fi apropiate de limitele normale in cea mai mare parte a tarii. Temperaturile maxime pot depasi 10°C in sud. Sunt anuntate temperaturile minime ce pot cobori sub valoarea de -15°C in depresiunile din nordul si centrul tarii, in noptile cele mai reci.

In vestul, centrul si nordul tarii cantitatile de precipitatii vor prezenta tendinta spre excedent. In restul tarii acestea vor fi in general normale. Vor fi conditii favorabile producerii poleiului, iar in noptile reci va fi ceata cu depunere de chiciura.

  • Ianuarie

In cea mai mare parte a tarii temperaturile medii lunare pot depasi valorile normale. Temperaturile maxime vor fi mai mari de 10°C in sudul tarii, in zilele cele mai calde. Temperaturile minime pot cobora sub –20°C, in depresiunile din nordul si centrul tarii, in noptile cele mai reci.

In vestul, centrul si nordul tarii cantitatile de precipitatii vor avea tendinta spre excedent, iar in restul tarii vor fi in general normale.

Meteorologii anunta ca vor fi conditii de ceata cu depunere de chiciura. In intervalele mai calde se va produce polei. Ninsorile vor fi asociate cu intensificari ale vantului.

10 noiembrie 2008, Sursa: Administratia Nationala de Meteorologie
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.