Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Miercuri, 27 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Apocalipsa meteorologica

Apocalipsa meteorologica

Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile a publicat in Monitorul Oficial "Ghidul privind adaptarea Romaniei la efectele schimbarilor climatice". Daca autoritatile nu vor respecta avertizarile din Ghidul schimbarilor climatice atunci exista posibilitatea ca Romania sa fie invadata de specii exotice de animale. Totodata ne vom confrunta cu fenomene meteorologice extreme in zonele urbane.

Daca nu avem o strategie prin care Romania sa se adapteze la schimbarile climatice, productia economica si agricola ar avea de suferit. De asemenea orasele vor fi afectate de fenomenele meteorologice extreme.

In ghid se precizeaza faptul ca activitatiile de defrisare si de supraexploatare a pasunilor pot duce la exacerbarea schimbarilor climatice. Efectele schimbarilor fac ca anumite specii sa dispara, sa isi modifice comportamentul: sa hiberneze mai putin, sa isi schimbe fiziologia.

Cresterea numarului de specii exotice ar putea chiar sa le ia locul unor specii autohtone reprezinta o alta amenintare.

23 octombrie 2008, Sursa: Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.