Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Miercuri, 14 aprilie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo pentru urmatoarele 6 luni

Prognoza meteo pentru urmatoarele 6 luni

Conform Administratiei Nationale de Meteorologie, in sudul si sud-estul tarii se anunta o iarna lunga si calduroasa. Nu va lipsi nici zapada. In ceea ce priveste temperaturile, acestea se vor incadra in limitele normale, specifice perioadelor prognozate. De asemenea nici precipitatiile nu se vor abate de la normal, ceea ce inseamna ca Romania nu va avea parte, cel putin pana in martie, de inundatii sau alte fenomene extreme.

Luna noiembrie, aduce temperaturi ce se vor incadra in limitele prevazute. Prima ninsoare isi va face simtita prezenta in jurul datei de 24 noiembrie 2008. Sunt anuntate precipitatii, intre 40 si 60 de litri pe metru patrat.

Luna decembrie aduce temperaturi de la -2 la 2 grade Celsius, cu precipitatii de 43.2 litri pe metru patrat.

Luna ianuarie, aduce temperaturi inregistrate intre -4 si -2, cu o medie climatologica de -3 grade Celsius. Precipitatiile vor atinge 40-60 de litri pe metru patrat.

Luna februarie aduce precipitatii ce se vor incadra intre 40 si 60 de litri pe metru patrat.

Luna martie se anunta cu temperaturi normale. La fel se va intampla si in privinta precipitatiilor.

Luna aprilie va aduce temperaturi si precipitatii ce se vor inscrie, de asemenea, in limitele climatologice.

Ne asteapta o iarna blanda, cu zapada la sfarsit de noiembrie.

Conform previziunile meteorologice, vom avea parte de o toamna calda si o iarna blanda, ce se va incadra din punct de vedere al temperaturilor si al cantitatii medii de precipitatii in limitele normale. Anul 2009 va fi un an optim din punct de vedere meteorologic si agrometeorologic.

Nu sunt prognozate cantitati de precipitatii care sa depaseasca 80 de litri pe metru patrat, acesta fiind pragul de la care ne-am putea astepta la inundatii.

In anul 2007, care a fost un an secetos, inundatiile au avut loc in luna si in zonele in care au cazut precipitatii peste limita de 80 de litri pe metru patrat. Pentru a se preintampina eventualele dezastre cauzate de inundatii, ANM va elabora o prognoza cu privire la anul 2009. Totodata va aduce si o strategie pe sase luni si chiar pe un an, care va fi pusa pe masa Guvernului.

Totodata, directorul ANM a afirmat ca ne putem astepta la primele ninsori pe la sfarsitul lui noiembrie. Pe 24-25 noiembrie ne asteptam la temperaturi negative si zapada. In ceea ce priveste luna decembrie este normal sa fie zapada, dar nimeni nu va poate spune daca va ninge de Craciun.

3 noiembrie 2008, Sursa: Administratia Nationala de Meteorologie
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.