Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Vineri, 17 septembrie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Temperaturi de peste 38 de grade Celsius

Temperaturi de peste 38 de grade Celsius

Temperaturi de peste 38 de grade Celsius


Ieri, 17 august 2006, a fost lansata o avertizare meteorologica Cod Portocaliu pentru judetele
Calarasi, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Ialomita, Braila si municipiul Bucuresti
si Cod Galben pentru judetele: Arges, Arad, Bacau, Brasov, Buzau, Caras Severin, Constanta, Dambovita, Galati, Gorj, Hunedoara, Iasi, Mehedinti, Prahova, Sibiu, Timis, Tulcea, Vaslui, Valcea, Vrancea.

Fenomenul vizat este vreme caniculara din intervalul 18 august 2006 ora 12.00 - 21 august 2006 ora 18.00.

Zona afectata va fi sudul Crisanei si al Transilvaniei, Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea si cea mai mare parte a Moldovei.

Avertizarea prevede ca, in intervalul mai sus mentionat, vremea va fi calduroasa, cu deosebire in zonele de campie.

Valorile maxime ale temperaturii aerului vor depasi frecvent 30 - 31 de grade Celsius, iar indicele de confort termic va atinge si depasi pragul valoric de 80, mai ales in zilele de sambata, duminica si luni.

Pe arii extinse in sudul Crisanei si al Transilvaniei, Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea si cea mai mare parte a Moldovei se vor depasi in cursul dupa-amiezelor 35 de grade Celsius, iar noptile vor fi tropicale, cand mercurul termometrelor nu va cobora sub 20 de grade Celsius.

Sambata 19.08 si duminica 20.08, local in judetele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Calarasi, Ialomita si Braila valorile de temperatura pot depasi in cursul dupa-amiezelor 37 - 38 de grade Celsius.

Sursa: Agentia Nationala de Meteorologie, 17 august 2006

18 august 2006
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.