Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Vineri, 7 mai 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Valea Prahovei cu ploile abundente

Valea Prahovei cu ploile abundente

Turistii sositi vineri pe Valea Prahovei au parasit statiunile dupa ce au vazut ca prognozele meteo se confirma si vremea s-a racit si au inceput sa cada precipitatii insemnate cantitativ. Astfel, hotelurile din Sinaia si Busteni, unde turistii venisera in numar mare, erau aproape pustii duminica, iar cei cativa turisti care se incumetasera sa iasa din hoteluri preferau sa 'trateze' temperaturile scazute cu vin fiert in cate un restaurant.

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Prahova a fost sesizat, duminica, pentru a interveni in trei cazuri pe Valea Prahovei. Astfel, duminica, in jurul orei 13,00 s-a intervenit pentru indepartarea apei care se acumulase pe carosabil, pe strada Cumpatu, unde ramasese blocata o masina, a declarat lt. Bogdan Iliescu, purtator de cuvant al ISU Prahova. O alta interventie a avut loc in Sinaia, pe strada Tudor Vladimirescu, unde pompierii au indepartat cu o motopompa apa care inundase beciul unei locuinte.

Si in municipiul Campina, pompierii au intervenit pentru scoaterea apei din beciul unei locuinte. Prefectul Doru Marius Nechiti, in calitate de presedinte al Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta a dispus, inca de vineri, instituirea serviciului de permanenta la sediile primariilor, pe perioada avertizarii meteo.

Potrivit ordinului transmis de prefect, reprezentantii administratiilor locale sunt obligati sa urmareasca evolutia fenomenelor meteorologice si sa ia masurile care se impun. Pentru a vedea daca primarii respecta masurile care le-au fost transmise, prefectul a mai dispus ca ofiterii de serviciu de la prefectura sa verifice, telefonic, prezenta si functionarea serviciului de permanenta la sediile primariilor.


6 octombrie 2008, Sursa: Administratia Nationala de Meteorologie
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.