Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Miercuri, 14 aprilie 2021 

Vreme calda

In tara, din punct de vedere termic vremea va fi calda, exceptand regiunile vestice unde valorile maxime vor marca o scadere, dar va deveni si in general instabila. innorarile se vor accentua treptat in toata tara si va ploua in Banat, Crisana, Maramures, iar spre seara si noaptea si in Oltenia, Transilvania, cea mai mare parte a Munteniei si a Moldovei. Ploile vor avea si caracter de aversa, vor fi insotite de descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului si vor fi conditii de grindina. in a doua parte a intervalului, cantitatile de apa vor depasi local 25 - 30 l/mp in vestul si nord-vestul teritoriului.

In Bucuresti frunzele de prin castanii au inceput deja sa se pateze in galben si aramiu, iar ploile deocamdata nu le dau tarcoale. Presiunea atmosferica insa incepe sa coboare, totusi, temperatura la amiaza reuseste sa atinga 23-24 de grade Celsius, ceea ce inseamna ca este inca placut pentru aceasta perioada.

La munte vremea inca tine cu turistii care au riscat un final de saptamana. Abia spre seara incepe sa se strice vremea. Pana atunci, Carpatii Meridionalii si o buna parte din Orientali au parte de ploi. Occidentalii si nordul Carpatilor Orientali incep sa adune nori si ploi. Seara si mai ales noaptea care urmeaza, norii nu se mai odihnesc deloc, toarna galetile de ploaie in aversa, ba chiar se joaca si cu niste fulgere urmate de tunete. Vantul se intensifica si el si peste toate acestea, se formeaza si conditii de lapovita si ninsoare.

Temperaturile maxime
vor fi cuprinse intre 18 si 26 de grade.
4 octombrie 2008, Sursa: Administratia Nationala de Meteorologie
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.