Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Miercuri, 27 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Europa se incalzeste mai repede decat restul lumii

Europa se incalzeste mai repede decat restul lumii

Conform unui raport efectuat de expertii Agentiei Europene de Mediu si de cei ai Organizatiei Mondiale a Sanatatii se poate deduce ca Europa se incalzeste mai repede decat restul lumii.

In Europa s-a inregistrat o crestere a temperaturii de un grad celsius. Aceasta este ridicata avand in vedere faptul ca temperatura medie globala a crescut cu 0,8 grade celsius.

Drept urmare a temperaturilor din ce in ce mai mari este faptul ca zona mediteraneeana se va transforma intr-un teritoriu mai arid, iar nordul continentului intr-o regiune mai umeda. Studiul arata ca toate regiunile europene vor fi afectate de cresterea temperaturii.

Potrivit raportului prezentat, efectul principal al incalzirii globale este cresterea alarmanta a nivelului marilor. Se pare ca in ultimii 40 de ani, pestii s-au mutat cu 1000 de kilometri mai spre nord, iar doua treimi din ghetarii din Alpi au disparut din anul 1850 pana acum. Un fenomen asemanator din 2003 a facut ca valurile de caldura sa aiba un efect negativ asupra populatie. Drept urmare 70.000 oameni au murit.

Conform calculelor expertilor pana in 2100, nivelul marilor va fi atat de ridicat incat va ameninta cu inundarea patru milioane de europeni si bunuri in valoare de 2,9 milioane de dolari.

  • Agentia Europeana de Mediu este organismul public principal din uniunea europeana infiintat in vederea furnizarii de informatii actuale, precise, relevante si reale factorilor decizionali si publicului, sustinerii dezvoltarii durabile si realizarii ameliorarilor semnificative si masurabile a mediului Europei.

  • OMS "Organizatia Mondiala a Sanatatii" (sau WHO acronimul in limba engleza a denumirii World Health Organization) cu sediul central la Geneva a fost infiintata la 7 aprilie 1948, având in prezent un numar de 192 de state membre.

    Este o organizatie internationala care are rolul de a mentine si coordona situatia sanatatii populatiilor pe glob. Rolul organizatiei, stabilit in constitutia ei, este mentinerea in cea mai buna stare a sanatatii populatiilor pe glob. Strategia de combatere a bolilor a fost formulata in "Declaratia de la Alma-Ata" (1978) din Kazahstan.

1 octombrie 2008, Sursa: Prognoze.ro
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.