Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Duminica, 9 mai 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Activitate redeschisa in porturile din Constanta

Activitate redeschisa in porturile din Constanta

Capitania Zonala Constanta anunta ca porturile maritime din Constanta au fost redeschise. Acest lucru se intampla dupa mai bine de 24 de ore de restrictii, din cauza intensitatii vantului. 

Astfel sambata au fost reluate manevrele in porturile Constanta Nord si Sud maritim, Midia si Mangalia, iar in jurul orei 18.30 a fost reluata activitatea si in portul Constanta Sud fluvial.

Seful Capitaniei Zonale Constanta, Alexandru Mezei a declarat ca activitatea in porturile Constanta Nord, Constanta Sud si Midia a fost restrictionata incepand de joi din cauza vantului care sufla dinspre nord-est. Operatiunile din portul Constanta Sud Fluvial au fost oprite, de joi seara, din cauza inrautatirii vremii si a vantului care ajunsese la 45 de kilometri pe ora.

Centrul Meteorologic Regional Constanta a transmis o atentionare valabila pana sambata, 27 septembrie 2008, ora 21.00, strict pentru aceasta zona, cu privire la vitezele mari ale vantului. Spre litoral vantul a inregistrat valori de 60-70 de km/h. valurile la tarm ating 3-4 metri, iar in larg, ajung si la 5-6 metri. Spre seara se asteapta o atenuare a intensitatii vantului.

Navele au fost instructionate, cele de la rada interioara si exterioara a portului, sa asigure o veghe continua la ancora, sa-si verifice pozitia tot timpul, iar pentru navele aflate in porturile maritime, sa-si dubleze legaturile.

29 septembrie 2008, Sursa: Prognoze.ro
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.