Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Marti, 3 august 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Frig si ploi pentru acest week-end

Frig si ploi pentru acest week-end

Meteorologii au anuntat pentru week-end un vant extrem de puternic in zona Dobrogei. De vineri, 26 septembrie 2008, au fost inchise porturile. Atentionarea este valabila pana la ora 21.00. La munte, stratul de zapada masoara jumatate de metru.

Iarna si-a intrat in rol la munte, cu viscol si zapada. Pe platoul Bucegi, in unele locuri, stratul de zapada depaseste o jumatate de metru. Telecabina de la Busteni nu functioneaza din cauza vantului puternic.

Se anunta ca ploile se raresc de azi in Dobrogea, vantul, dimpotriva, se inteteste. Centrul Meteorologic Regional Constanta a transmis o atentionare strict pentru aceasta zona, cu privire la vitezele mari ale vantului. Spre litoral vantul a inregistrat valori de 60-70 de km/h. valurile la tarm ating 3-4 metri, iar in larg, ajung si la 5-6 metri. Spre seara se asteapta o atenuare a intensitatii vantului.

Emil Gusa, seful Capitaniei Zonale Constanta a afirmat faptul ca navele au fost instructionate, cele de la rada interioara si exterioara a portului, sa asigure o veghe continua la ancora, sa-si verifice pozitia tot timpul, iar pentru navele aflate in porturile maritime, sa-si dubleze legaturile.

In ceea ce priveste ploile, acestea au continuat sa cada vineri in Muntenia, Oltenia, local in Banat si Dobrogea. Cele mai mari cantitati de precipitatii s-au inregistrat la Pades (Apa Neagra), din judetul Gorj - 37 l/mp, la Drobeta Turnu Severin, 27 l/mp si la Targu Jiu - 25 l/mp.

Senzatia de frig se datoreaza vantului
care bate cu putere in aproape toate zonele tarii. Temperaturile nu vor depasi 20 de grade Celsius.

Meteorologii au anuntat ca cele mai multe precipitatii vor fi in sud si vest unde deja s-au inregistrat cantitati de 15-20 de l/mp. Duminica, 28 septembrie 2008, cerul ramane noros, dar temperaturile par sa-si revina.

27 septembrie 2008, Sursa: Administratia Nationala de Meteorologie
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.