Soferii din Romania au parte de calatorii neplacute si de costuri la piese auto Ford, mari cauzate de gropile din asfalt, o problema inrautatita in urma iernii grele din acest an.

Noua tehnologie Ford Focus de detectare a gropilor poate reduce efectele intâlnirii accidentale cu acestea. Tehnologia este parte a sistemului de suspensii cu amortizare controlata in mod continuu (Continously Controlled Damping), care monitorizeaza in timp real informatiile venite dinspre senzori pentru a asigura calitatea tinutei de drum.

Tehnologia a fost perfectionata pe un circuit de teste care simuleaza suprafete de rulare exigente pentru suspensii si care replica cele mai dificile gropi pe care le pot intâlni soferii.

Soferii din multe regiuni ale Europei se confrunta cu o criza a gropilor. Drumurile cu gropi nu numai ca fac calatoriile inconfortabile: impactul dur cu acestea poate de asemenea dauna rotilor, anvelopelor si suspensiilor vehiculului, ducând la costuri mari de reparatii pentru piese auto Ford. Ford ii ajuta acum pe toti soferii noului Ford Focus sa reduca impactul cu drumurile deteriorate prin introducerea unei tehnologii inovatoare de detectare a gropilor. Sistemul simte când o roata cade intr-o groapa si ajusteaza cursa suspensiei, astfel incât roata sa nu intre in intregime in ea.

Deoarece anvelopa si roata nu coboara pâna la capat, ele nu lovesc partea opusa a gropii atât de tare. Suspensia spate poate reactiona chiar mai repede cu ajutorul unui semnal venit dinspre roata din fata, inainte de a ajunge in dreptul gropii. Toate acestea se intâmpla intr-o fractiune de secunda. "Inginerii nostri cauta intotdeauna cele mai accidentate drumuri pentru a testa cu adevarat limitele suspensiei, dar observam din ce in ce mai des ca drumurile accidentate ne gasesc pe noi", a declarat Guy Mathot, responsabil cu dinamica noului Ford Focus. “Gropile reprezinta o problema care nu va disparea curând. Dar, cu ajutorul sistemului avansat de suspensii de pe noul Focus, vom fi capabili sa reducem impactul
acestora.” Sistemul complet nou de detectare a gropilor de pe Focus reprezinta o caracteristica a tehnologiei optionale de control al amortizarii, care la fiecare 2 milisecunde monitorizeaza suspensia, caroseria, directia si datele de frânare, ajustând raspunsul suspensiei pentru a asigura calitatea tinutei de drum.

Ford isi dezvolta piesele originale Ford, folosind un drum accidentat special creat la centrul de testare al companiei din Belgia. Acesta replica cu exactitate cele mai mari gropi si pericole rutiere din intreaga lume. Mai departe, inginerii perfectioneaza sistemele prin sute de ore de testare pe o gama variata de drumuri publice europene, monitorizând sarcinile si tensiunea cu echipamente similare celor utilizate de seismologi pentru a studia cutremurele.Piesele auto Ford originale inseamna calitate si anduranta in timp, mai multi kilometrii fara probleme.Te Asteptam sa vizitezi aplicatia online dedicate pieselor Ford : Catalog.Altgradauto.ro unde vei gasi piese originale Ford, la un pret foarte bun la un click distanta!
 
(P) Acest material este sponsorizat. Pentru promovarea pe acest site va rugam sa ne contactati pe contact!