Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Miercuri, 27 ianuarie 2021 
Prima pagina / Recomandarile Ministerului Sanatatii: ce trebuie sa consumam si sa evitam in zilele geroase

Recomandarile Ministerului Sanatatii: ce trebuie sa consumam si sa evitam in zilele geroase

Ministerul Sanatatii (MS) recomanda populatiei, pentru zilele geroase, sa evite deplasarile in spatii deschise si expunerea la frig, sa consume alimente bogate in proteine, fructe si legume, iar cei cu probleme de sanatate sa urmeze cu strictete sfatul medicului.

Astfel, potrivit specialistilor, in zilele cu temperaturi extrem de scazute, este importanta protectia mainilor si a picioarelor, pentru a le feri de degeraturi. In cazul degeraturilor, trebuie evitata automedicatia si este recomandata consultarea unui medic.

De asemenea, MS recomanda persoanelor varstnice, in special celor cu afectiuni cardiace si respiratorii, sa evite deplasarile si, mai ales, locurile aglomerate.

Totodata, trebuie evitat consumul de bauturi alcoolice.
 
In aceasta perioada, o atentie speciala trebuie acordata copiilor. Acestia nu vor fi lasati singuri in interiorul autovehiculelor parcate si, de asemenea, trebuie evitate deplasarile pe distante lungi in vehicule care nu au climatizare si conditii sigure de transport.

Camerele in care stau copiii, mai recomanda specialistii, vor fi incalzite corespunzator si nu vor fi utilizate instalatiile provizate, care pot duce la intoxicatii cu monoxid de carbon.

MS mai arata ca, prin structurile sale subordonate si prin cele ale Ministerului Administratiei si Internelor, in colaborare cu autoritatile locale, se vor asigura masuri de prevenire a deceselor prin hipotermie pentru persoanele fara adapost.

Totodata, MS atentioneaza directiile de sanatate publica judetene si a Municipiului Bucuresti sa ia toate masurile ce se impun la nivelul unitatilor sanitare, astfel incat acestea sa poata primi, tria si interna un numar mai mare de pacienti, pe perioada atentionarilor meteo. 
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.