Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Vineri, 16 aprilie 2021 
Prima pagina / Cum apare canicula

Cum apare canicula

Canicula reprezinta unul dintre principalele consecinte ale incalzirii globale. E un fenomen care pe zi ce trece ia o mai mare amploare si este generat - in principal - de factori naturali.

Canicula se caracterizeaza prin cresterea temperaturilor cu pana la 10 grade peste limita normala dintr-o anumita perioada. Aceasta e foarte periculoasa din cauza temperaturilor foarte ridicate care pot afecta direct si foarte grav organismele si microorganismele.

Totodata, fauna si flora poate disparea din cauza deficientei de apa din natura care se produce in timpul caniculei. Aceasta este raspunzatoare si pentru incendiile de proportii are au loc in fiecare an in paduri si care la randul lor pot duce la disparitia unor specii de plante, animale sau pasari dar si prin distrugerea unor localitati aflate langa acestea.
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.